En riktig drömtårta med choklad och mandelmassa.

En läcker chokladtårta som är otroligt lätt att göra och innehåller få ingredienser.

Botten
400 g mandelmassa
¾ dl strösocker
1 dl äggvita (3 ägg)

Fyllning
5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Garnering
ev kakao
50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda den med strösockret.

2. Tillsätt äggvitan lite i sänder till en jämn smet. Ett tips är att använda elvispen försedd med degkrokar.

3. Rita 3 cirklar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.

4. Fördela och stryk ut smeten tunt i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10–15 min, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem kallna helt.

5. Vispa grädden (inte för hårt).

6. Smält chokladen över vattenbad.

7. Rör snabbt ihop chokladen med lite av grädden. Blanda sedan i resten av grädden och rör till en jämn smet.

8. Lägg ihop de 3 bottnarna och stryk chokladgrädde mellan och runt om och ovanpå dem.

9. Spritsa små toppar eller bollar av det sista av chokladgrädden runt kanten ovanpå tårtan.

10. Pudra ev tårtan med kakao. Hyvla chokladen med en osthyvel och strö den över tårtans mitt.