En riktigt fräsch citronsockerkaka för glutenintoleranta.

Citron i smeten och glasyren ger en fräsch och uppfriskande smak på kakan.

Ca 12 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
1 dl mjölk
50 g smör, smält
½ citron, rivet skal
1 1/2 tsk fiberhusk

Glasyr
1 ½–2 dl florsocker
2–4 tsk citronsaft
rivet citronskal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjölmix, mjölk, smör, citronskal och fiberhusk. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Känn med en provsticka att den är klar. Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.

5. Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en glasyr och ringla den över kakan. Strö över rivet citronskal. Låt glasyren stelna.