Baka och bjud på denna kladdiga hallonfavorit.

Baka en riktig klassiker med en twist. De sötsyrliga hallonen och chokladen är en utsökt kombination.

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ägg
2 3/4 dl strösocker
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
100 g hallon, frysta
2 tsk strösocker

Garnering
florsocker
ca 3 st hallon, frysta
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner smör, kakao, vaniljsocker och mjölmix. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Strö över lite strösocker.

4. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 35–40 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

5. Pudra över lite florsocker och några söndersmulade hallon. Vispa grädden och spritsa den i ett fint mönster på kakan.