En både vacker, god och glutenfri kaka till fikabordet.

Det blir ju så gott med hallon i sockerkakan! Pudra gärna lite florsocker över strax innan servering.

Ca 12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 dl mjölk
4 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
1 tsk fiberhusk
ca 1 dl hallon, frysta

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och mjölmix. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Smula sönder hallonen och rör ner dem i smeten.

4. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–50 min. Känn med en provsticka att den är klar. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat.