Nötter förgyller denna goda chokladkaka.

Nötter tillför både smak och knaprighet i denna goda kaka.

8–10 bitar

100 g hasselnötter
100 g mörk choklad, 70 procent
250 g florsocker
200 g smör, rumsvarmt
4 ägg, delade i gulor & vitor
½ dl kakao
200 g hasselnötsmjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka hasselnötter och choklad fint.

2. Vispa florsocker och smör till en ljus och porös smet.

3. Vispa i äggulorna i smeten, en i taget.

4. Tillsätt kakao och hasselnötsmjöl och vänd ihop till en jämn smet.

5. Vänd ner choklad och hasselnötter.

6. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Fördela smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten.

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt innan den tas ur formen. Servera den gärna med färska bär och
en klick vispad grädde.