Ljuvlig marshmallowkaka med choklad och frosting.

Ljuvlig marshmallowkaka med choklad och frosting. Tänk på att vissa marshmallows innehåller vetestärkelse så se efter att de du köper inte gör det.

Recept: Glutenfri marshmallowkaka

INGREDIENSER

ca 10 bitar

Ingredienser

  • 75 g marshmallows
  • 150 g mörk choklad, grovhackad
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g (ca 1,2 dl) Lailas Mjölmix, gul
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Frosting

  • 50 g marshmallows
  • 50 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 4 tsk mjölk
  • 2 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda marshmallows, choklad och smör i en kastrull. Smält på låg värme, rör hela tiden, tills allt smält samman. Låt svalna. Rör i ägg och vaniljsocker.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Blanda detta i chokladsmeten.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm, och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15–17 min. Låt svalna.
  4. Frosting: Blanda marshmallows, choklad, smör och mjölk i en kastrull och smält på låg värme. Rör hela tiden. Ta av kastrullen från värmen och vispa i florsockret.
  5. Bred frostingen på kakan, man måste vara ganska snabb. Dekorera eventuellt med små bitar av marshmallow.

 

Fler goda kakor
Mandelkladdkaka
Brownie med Nutella
Devil’s food muffins

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Glutenfri marshmallowkaka
NÄSTA Havreflarn med plommon-smörkräm