En fluffig och god prinsesstårta med färska hallon och ljuvlig vaniljkräm. En gräddig prinsesstårta gör kalaset till en succé!

Recept: Glutenfri prinsesstårta

INGREDIENSER

12–14 bitar

Botten

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 1 dl potatismjöl

Vaniljkräm

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 ½ msk maizena majsstärkelse
  • 1 ½ msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker

Fyllning

  • ca 200 g hallon, färska eller frysta & tinade
  • ca ½ dl strösocker
  • 4–5 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g färdigt marsipanlock
  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop bakpulver, mjölmix och potatismjöl. Rör ner det i smeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna innan du stjälper upp den.
  4. Vaniljkräm: Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under vispning tills krämen tjocknat (doppa inte fingrarna i den). Låt krämen svalna och kyl sedan ner den i kylskåpet. Rör ner vaniljsockret i den kalla krämen.
  5. Dela bottnen horisontellt i tre delar med en lång brödkniv.
  6. Fyllning: Mosa hallonen och blanda dem med sockret. Vispa grädden fluffig.
  7. Bred ut hallonen på den understa bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred ut vaniljkrämen på den.
  8. Lägg på den sista bottnen och bred ut grädden i ett tjockt lager och rundad på
toppen.
  9. Lägg marsipanlocket försiktigt över grädden. Snygga till kanterna nedtill med en vass kniv. Dekorera gärna med rosor i marsipan. Pudra florsocker över tårtan innan servering.
Glutenfri prinsesstårta

Ljuvligt god prinsesstårta med hallon och vaniljkräm.

SÅ HÄR GÖR DU EN SNYGG MARSIPANROS!