En underbart god glutenfri variant av den klassiska sachertårtan.

En riktig chokladbomb fylld med söt och god aprikosmarmelad.

12–14 bitar

50 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
2 msk potatismjöl
1 ½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
150 g mörk choklad, smält

Fyllning
ca 1 dl aprikosmarmelad

Garnering
200 g mörk choklad
1 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa det pösigt.

2. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, potatismjöl och mjölmix. Rör ner det ihop med chokladen i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar botten.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna i formen.

5. Fyllning: Dela kakan i två bottnar.

6. Bred ut marmeladen på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå.

7. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. Spackla tårtan med chokladen och låt den stelna. Spritsa gärna över lite smält choklad i form av en blomma. Servera gärna tårtan med vispad grädde.