Baka ljuvligt goda glutenfria citronbiskvier.

En ljuvligt god variant på biskvi fylld med lemon curd.

25–28 st

200 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
1 ½ dl glutenfri lemon curd, kylskåpskall 
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Lägg den i en bunke och tillsätt äggvitan. Blanda det till en jämn smet.

2. Gör små bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem så att de blir lika stora som femkronor. Om du fuktar händerna lite så går det lättare att handskas med mandelmassan.

3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna med undersidan uppåt.

4. Bred ut lemon curd toppigt på bottnarna och lägg dem på en liten bricka. Ställ den i frysen medan du smälter chokladen.

5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.

6. Doppa biskvierna i chokladen så att lemon curden täcks. Låt biskvierna stelna och förvara dem i kylen.