Bjud på fräscha rutor med frisk citronglasyr.

Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många. Dessa fräscha rutor blir en garanterad succé till fikat

Ca 24 bitar

200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 citron, rivet skal & 1 msk saft
¾ dl mjölk
4 ½ dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
4 dl florsocker
2–3 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.

2. Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna.

4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan du skär kakan i rutor.