Galet goda, lyxiga och glutenfria fudgebrownies! Mäktiga och smarriga chokladbitar som är goda som de är men får ett extra lyft av smarrig frosting eller chokladfudge! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

Recept: Glutenfria fudgebrownies

INGREDIENSER

Ca 20 bitar

Brownies

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl sirap
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ dl kokosmjöl

Alternativ 1 – Frosting

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost, typ Philadelphia
  • 1-2 dl florsocker

Alternativ 2 – Chokladfudge

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 tsk kakao
  • 50 g smör

Ev garnering

  • kokosflagor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100 g av chokladen och låt svalna. Grovhacka resten och ställ åt sidan.
  2. Vispa i sirap, olja, socker, ägg, kakao och bikarbonat i den avsvalnade chokladen.
  3. Vik ner den hackade chokladen och kokosmjölet och vänd runt smeten försiktigt.
  4. Klä en 20 x 20 cm stor form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.
  5. Frosting: Vispa smör, vaniljsocker och färskost till en len, slät smet. Tillsätt florsocker till önskad sötma, 1-2 dl. Bred över kakan och skär i rutor. Toppa ev med kokosflagor.
  6. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen.
Chokladfudge brownies med frosting

Mjuksega. söta bitar utan gluten.