Glutenfri bananpannkaka på nytt sätt – med banan, ägg och toppade med jordnötssmör.

Recept: Glutenfria kokos- & bananpannkakor

INGREDIENSER

8–10 st

  • 2 ägg
  • 1 banan, mogen
  • 1 krm salt
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk

Till servering

  • 3 msk riven kokos, rostade
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk blåbär, torkade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa ägg och banan. Blanda ner salt, kokosmjöl och kokosmjölk. Tillsätt bakpulver och fiberhusk och låt smeten svälla i ca 15 min.
  2. Stek pannkakorna i smör på låg värme. Det tar längre tid för dessa att bli färdiga jämfört med vanliga pannkakor. Vänd pannkakorna när ytan börjar bli torr och grädda
    dem på andra sidan.
  3. Servera pannkakorna med jordnötssmör, rostad kokos och blåbär.
Glutenfri bananpannkaka på nytt sätt – med banan, ägg och toppade med jordnötssmör

Vill du använda färre ingredienser i dina bananpannkakor kan du göra dem på endast ägg och banan.