Mjuka glutenfria frallor fyllda med saftiga morötter. Solrosfröna på toppen ger brödet en god, nötig smak.

Mjuka frallor fyllda med saftiga morötter. Solrosfröna på toppen
ger brödet en god, nötig smak.

Ca 15 st

25 g jäst
3 dl mjölk, kylskåpskall
2 msk honung 
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 morot, fint riven
1 dl havregryn, rent havre
5 dl bovetemjöl 
2 msk fiberhusk

Garnering
solrosfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt honung, olja, salt, morot, havregryn och bovetemjöl. Blanda ihop allt till en smet. Tillsätt fiberhusk och blanda degen med en elvisp eller bakmaskin i 7–10 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Rulla ca 15 bullar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.