Luftiga scones med en mild smak av majs.

Recept: Scones utan gluten

INGREDIENSER

8 bitar

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör, kylskåpskallt
  • 2 ½ dl yoghurt
  • ev lite vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i mindre bitar och fördela det med fingertopparna. Tillsätt yoghurten och jobba ihop till en deg.
  2. Forma två runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla en kniv med rismjöl och skåra varje kaka i fyra delar.
  3. Grädda sconesen mitt i ugnen i 15–20 min. Servera sconesen med t ex färskost och marmelad. 

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!