Läckra luftiga glutenfria scones som förgyller vilken testund som helst.

Recept: Glutenfria scones

INGREDIENSER

Ca 7 st

  • 3 dl glutenfri mjölmix, t ex Lailas
  • 1 dl havregryn, rent havre
  • 2 tsk bakpulver
  • ½–1 tsk salt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och fördela det i mjölet så gott det går.
  3. Rör ner ägg och filmjölk och blanda till en jämn smet. Låt den vila i ca 2 min.
  4. Smörj en muffinsplåt eller ställ formar i den. Klicka ut smeten i ca 7 formar.
  5. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 min. Servera dem ljumma med goda marmelader och lemon curd.
Glutenfria scones

Servera sconesen med lemon curd, marmelad och grädde.

Ps. På vår systertidning Allt om Mat hittar du fler glutenfria recept!