Nötkaka som toppas med krämig Nutella.

En härlig nötkaka som nockar nötälskaren.

Ca 10 bitar

100 g smör
1 ½ dl gräddfil
150 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 ½ dl strösocker

Garnering
¾ dl vispgrädde
150 g Nutella
hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½-liters sockerkaksform med hål i mitten.

2. Smält smöret. Tillsätt gräddfilen.

3. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten.

6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.

7. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.