En len och urgod fudge med smak av Baileys.

Ibland behöver man lite tröst, den här veckan är en sådan vecka för mig, då gör man det mumsigaste man vet; chokladfudge med en splash av Baileys.  

Baileys_fudge_2
Jag använder lite glukossirap i den här för att säkerställa att den blir så len som jag vill ha den men hoppas över den om du vill. Det kan hända att sockret kristalliseras lite men jösses, det blir ju gott ändå!

Hur många det blir beror på hur stora du skär dem såklart, men ganska många. 

1 burk sötad, kondenserad mjölk (397 g)
100 g smör
225 g strösocker (2 ½ dl)
2 msk glukossirap
150 mörk choklad, hackad
60 g Baileys (lite mer än ½ dl)

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm.

2. Häll den kondenserad mjölken i en kastrull, tillsätt smör, socker och glukossirap. Sjud på mediumlåg värme tills sockrets lösts upp och allt börjat bli ljusbrunt till färgen och tjocknat lite. Rör hela tiden så sockret inte bränner fast i bottnen. De tar ca 10 min.

3. Ta bort från plattas och häll i chokladen och Baileys – rör tills chokladen smält och häll över i formen. Låt stå och svalna i 30 min och ställ sedan i kylskåp i minst 1 tim. När du skär upp fudgen är det bra att spola kniven under rinnande vatten efter varje snitt.