En enkel men läcker fudge på 1 burk sötad, kondenserad mjölk!

Fudge är en definitiv favoritgodis och den är superenkel och snabb att göra!

Svartvit_fudge_facebook

Svartvit_fudge_web_3
Svartvit_fudge_web_1

 1 form, 20×20 cm att skäras i storlek efter egen smak

1 burk sötad, kondenserad mjölk (397 g)
180 g strösocker (2 dl)
120 g smör
100 g mörk choklad, grovhackad
100 g vit choklad, grochackad

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm. Har du ingen form går det lika bra att vika upp pappret och sätta ihop med gem eller häftklammer.

2. Häll häften av den kondenserade mjölken, hälften av strösockret och hälften av smöret i en kastrull. Värm på låg till mellanhög värme tills sockret har lösts upp – rör hela tiden (det ska inte koka och det kommer att ta minst 6-7 minuter).

3. Vrid upp värmen ett hack och låt det sjuda i 4-5 minuter medan du fortsätter att röra, smeten ska tjockna en aning.

4. Ta bort från plattan och rör ned den mörka chokladen. Rör tills den smält och häll direkt i den förberedda formen. Jämna till med en spatel eller slickepott och låt stelna i 30 min.

5. Repetera med resterande ingredienser och häll över den mörka fudgen i formen. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i minst 6 tim.

6. Skär i lagom stora bitar och njut!