Risgrynsgröt är grunden för denna lätta och goda saffranspannkaka. Efter ett stort risgryns-grötkok blir det toppen att göra denna gotländska favoriträtt. Du kan förenkla baket genom att köpa färdig risgrynsgröt.
Recept: Gotländsk saffranspannkaka
INGREDIENSER
- 0,5 g saffran (1 påse)
- 3 ägg
- 1 dl russin
- 2 krm stött kardemumma
- 1 dl mald sötmandel
- 1 l risgrynsgröt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stöt saffran med någon tesked socker i en mortel. Blanda saffran och resten av ingredienserna med gröten i en stor skål. Häll smeten i en smord form eller i långpanna om du vill ha kakan tunnare.
- Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera den med vispad grädde och sylt.
Missa inte dessa favoriter:
Saffransmandlar
Apelsin- och kardemummakaka
Saffranssnurror med tranbär