Risgrynsgröt är grunden för denna lätta och goda saffranskaka. Efter ett stort risgrynsgrötkok blir det toppen att göra denna gotländska favoriträtt.

Risgrynsgröt är grunden för denna lätta och goda saffranspannkaka. Efter ett stort risgryns-grötkok blir det toppen att göra denna gotländska favoriträtt. Du kan förenkla baket genom att köpa färdig risgrynsgröt.

Recept: Gotländsk saffranspannkaka

INGREDIENSER

  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 3 ägg
  • 1 dl russin
  • 2 krm stött kardemumma
  • 1 dl mald sötmandel
  • 1 l risgrynsgröt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt saffran med någon tesked socker i en mortel. Blanda saffran och resten av ingredienserna med gröten i en stor skål. Häll smeten i en smord form eller i långpanna om du vill ha kakan tunnare.
  3. Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera den med vispad grädde och sylt.

Missa inte dessa favoriter:
Saffransmandlar
Apelsin- och kardemummakaka
Saffranssnurror med tranbär

NUVARANDE Gotländsk saffranspannkaka
NÄSTA Saffranspinnar med apelsinsmör