Saftiga frallor med grahamsmjöl, fullproppade med fibrer. Det går utmärkt att frysa in grahamsbullarna och ta fram önskat antal till frukost.

Recept: Grahamsbullar

INGREDIENSER

20–24 st

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, rumsvarm
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6–7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.
Grahamsbullar

Foto: Linda Andersson

Smakrika frallor med grahamsmjöl.