Läckra grahamspinnar som är lika goda till drinken som till frukosten

Grovt knäckebröd i form av grahamspinnar med smak av rosmarin.

50–60 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl
3–4 dl vetemjöl

Garnering
linfrön
chiafrön

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min. Sätt ugnen på 220 grader.
3. Kavla ut degen tunt, 2–3 mm, på ett mjölat bakbord. Kavla sista varvet med en kruskavel.
4. Skär ut pinnar, ca 3 x 13 cm med en kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.