Något grövre scones som inte känns så söta. Servera dem till exempel med en klick jordgubbsmarmelad.

Ca 8 st

Något grövre scones som inte känns så söta. Servera dem till exempel med en klick jordgubbsmarmelad.

2 ägg
2 msk valfri olja
1 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl russin

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, olja och crème fraiche i en skål.

2. Blanda mjölsorter, bakpulver och salt i en bunke. Häll på äggblandningen och blanda allt ordentligt.

3. Blanda i russin i degen. Ta upp den på en lätt mjölad arbetsbänk. Platta ut degen till en ca 2 cm tjock platta. Ta ut ca 8 rundlar med ett dricksglas eller kakmått, ca 7 cm i diameter.

4. Placera sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 12–15 min. Låt svalna något på galler under bakduk före servering.