Grillad ananas med kolasås är en snabb, enkel och supergod dessert. Kolasås och vaniljglass ger det lilla extra.

Recept: Grillad ananas

INGREDIENSER

4 port

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk rom
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 1 ananas, färsk

Garnering

  • ev kokoschips

Till servering

  • vaniljglass

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Låt blandningen koka på låg temperatur i ca 10 min tills den börjar tjockna. Rör i rom.
  2. Vänta tills kolasåsen svalnat lite och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Låt kolasåsen svalna.
  3. Skär ananasen i ca 8 klyftor, låt gärna de dekorativa bladen sitta kvar. Lägg klyftorna med snittytannmot grillgallret och grilla dem tills de mjuknat och fått fin färg.
  4. Servera ananasen med kolasås och vaniljglass, garnera den gärna med kokoschips.

Grillad ananas med kolasås