Matiga frallor som kan frysas in och tas fram till frukost, mellanmål eller utflykten.

Matiga sesamfrallor som kan frysas in och tas fram till frukost, mellanmål eller utflykten.

Ca 12 st

Ingredienser
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 msk honung
1 ½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
ca 8 dl vetemjöl

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt honung, salt, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

4. Dela degen i ca 12 bitar. Rulla avlånga bröd, ca 15 cm, av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på ett galler.