Recept: Hallon- & lakritsmumsmums
INGREDIENSER
Ca 20 st
- ca 175 g hallon (80 g hallonpuré)
- 2 gelatinblad
- 170 g strösocker (2 dl)
- 75 g glykos (1/2 dl)
- 110 g äggvita (4 st)
- 20 mariekex
Garnering
- 400 g mörk choklad, 70 procent
- 40 g rapsolja (1/2 dl)
- 20 g lakritsgranulat
GÖR SÅ HÄR:
- Värm hallonen försiktigt i en kastrull och pressa dem sedan genom en sil. Använd 80 g av vätskan.
- Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
- Koka upp hallonpuré, strösocker och glykos till 121 grader.
- Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt hallonsockerlagen i en tunn stråle under vispning. Fortsätt vispa tills äggsmeten är kall.
- Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle i marängen under vispning.
- Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med marängsmeten. Spritsa marängen fint på mariekexen. Ställ bakverken i frysen i 2 tim.
- Garnering: Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ner oljan noga.
- Doppa de frysta mumsmumsen i chokladen. Använd en djup skål så blir det lättare att doppa dem. Strö genast på lakritsgranulat.
Förvara mumsmumsen i kylen.
” Hallon och lakrits är två smaker som är jättegoda ihop. Jag tycker att dessa mumsmums är som små marängmoln doppade i choklad” – Roy Fares