Hallon- och lakritspannacotta i flera lager ger en himmelskt god dessert.

Recept: Hallon- & lakritspannacotta

Ingredienser

4–6 port

Hallonpannacotta

  • 2 ½ gelatinblad
  • 200 g frysta hallon
  • ½ citron, saften
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3–4 droppar röd hushållsfärg

Saltlakritspannacotta

  • 2 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • 1 ½ msk saltlakritspulver
  • 5–6 droppar svart hushållsfärg

Garnering

  • färska hallon
  • saltlakritsströssel
  • florsocker 

GÖR SÅ HÄR:

  1.  Hallonpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp de frysta hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaft och strösocker. Tillsätt grädden
    och låt det koka upp.
  2. Sila bort alla kärnor och häll över hallonsmeten i en
    kanna. Tillsätt röd hushållsfärg och rör ner gelatinet. Blanda väl och ställ det åt sidan.
  3. Lakritspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med muscovadosocker och saltlakritspulver. Tillsätt svart hushållsfärg. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i gelatinet. Blanda väl och häll över lakritssmeten i en kanna.
  4. Häll lite lakritssmet i varje skål eller glas som du vill servera pannacottan i. Ställ dem i frysen i 15–20 min. Häll på lika mycket av hallonsmeten och ställ åter­igen skålarna
    i frysen i 15–20 min, eller tills smeten har stelnat. Repetera tills du har fått två lager var av lakrits och hallon.
  5. Förvara pannacottorna i kylskåp. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 15 min före servering.
  6.  Garnera desserten med färska hallon, saltlakritsströssel och lite florsocker.
NUVARANDE Hallon- och lakritspannacotta
NÄSTA Chokladkaka med kokos