Hallon och persikor är så goda tillsammans. Använder du frysta hallon i hallonrutorna behöver du inte tina dem.

Recept: Hallon- & persikorutor

 

INGREDIENSER

12–15 bitar

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1–2 persikor eller nektariner, skurna i bitar
  • 200 g färska eller frysta ­hallon

Garnering

  • mandelspån

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa i äggen, ett i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner det i äggsmeten.
  3. Fördela smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 23 cm. Tryck ner persikor och hallon i smeten. Strö över mandelspån.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Täck den med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg innan en provsticka kommer ut torr.
  5. 5. Låt kakan svalna i formen i ca 10 min. Skär den i rutor och servera kakan ljummen eller kall.

Fler goda recept med hallon hittar du här

NUVARANDE Hallon- & persikorutor
NÄSTA Mandelsmör