Klassiska hallongrottor bakade på mycket smör och kärlek – fyllda med läcker hallonsylt. Perfekt till fikat! Receptet kommer från årets konditor 2014 - Sara Aasum Hultberg.

Recept: Hallongrottor

INGREDIENSER

Ca 25 st

  • 300 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 30 g ljust muscovadosocker
  • 6 g bakpulver
  • 230 g smör, rumsvarmt

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt, gärna hemgjord
  • ½ citron, skalet
  • ½ vaniljstång, fröna

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga ingredienser i en köksassistent med vinge och blanda tills degen gått ihop och du kan rulla den utan att den spricker.
  2. Dela degen i 25 delar och rulla dem till bollar, tryck ett hål i mitten för fyllningen och lägg bollarna i lagom stora formar, t ex småkaksformar.
  3. Fyllning: Blanda hallonsylten med citronskal och vaniljfrön. Spritsa eller skeda sylten i kakorna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min och låt dem svalna.
hallongrottor fyllda med kärlek

Klassiska hallongrottor bakade på mycket smör och kärlek.