Läcker kola med en kombination av hallon och saltlakrits.

Recept: Hallonkolor med Turkisk peppar

INGREDIENSER

Ca 50 st

  • 2 dl hallon, frysta
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 6–8 st Turkisk pepparkarameller, hackade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina hallonen och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp grädde, socker, sirap och hallon. Låt kolasmeten sjuda på låg värme till 122 grader. Använd en termometer. Har du ingen termometer kan du gör ett kulprov (se faktaruta).
  3. Tillsätt karamellhacket när kolan kokat klart.
  4. Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Klipp eller skär den i bitar. Slå in dem i cellofan eller smörpapper.
Hallonkolor med turkisk-peppar

Foto: Roger Olsson

Gudomligt god fudge med hallon och saltlakrits.

En annan god kola hittar du här: Apelsinkola