En god och söt paj med en läcker kombination av hallon och persika.

Recept: Hallonpaj med persikor

INGREDIENSER

8–10 bitar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa

Fyllning

  • 3 persikor
  • 250 g hallon, färska eller frysta

Garnering

  • färska hallon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Smöret skärs i kuber och mandelmassan i mindre bitar. Kör ihop allt till en gryning massa.
  2. Fördela 3/4 av degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter, och tryck ut den.
  3. Skala och dela persikorna i skivor och fördela frukten över degen.
  4. Fördela hallonen över persikorna. Strö den sparade smuliga degen över.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Garnera den gärna med färska hallon.
Hallonpaj med persikor, toppad med färska bär

Foto: Thomas Carlgren

Persikor och hallon ger pajen extra god smak.

Så här bakar du en rabarber- och jordgubbspaj:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Hallonpaj med persikor
NÄSTA Hemgjord hasselnötskräm