Recept: Halloweenpaj
INGREDIENSER
8–10 bitar
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 äggula
Fyllning
- 4 dl grovt hackat pumpakött
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl strösocker
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl osaltade pistaschnötter
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
- Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, och låt den vila i kylen i minst 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
- Lägg pumpaköttet i kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 min. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
- Tillsätt äggen, ett i taget, i pumpsmeten. Rör i grädden.
- Vänd ner resten av ingredienserna i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
- Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter.

Dekorera den goda pajen med pistasch-nötter, limeskivor och florsocker.
Missa inte: Enkelt grundrecept på pajdeg!
Fler skrämmande goda recept till halloween-festen:
Söta spöken av maräng
Halloweentårta
Monstercupcakes
Pumpapaj med fetaost