En söt pumpapaj som får det lilla extra av pistaschnötter. Servera den gärna med grädde smaksatt med lite riven lime.

Recept: Halloweenpaj

INGREDIENSER

8–10 bitar
Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 4 dl grovt hackat pumpakött
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl osaltade pistaschnötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, och låt den vila i kylen i minst 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
  4. Lägg pumpaköttet i kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 min. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, i pumpsmeten. Rör i grädden.
  6. Vänd ner resten av ingredienserna i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
  8. Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter.
Halloweenpaj med lime

Dekorera den goda pajen med pistasch-nötter, limeskivor och florsocker.

 

Missa inte: Enkelt grundrecept på pajdeg!

Fler skrämmande goda recept till halloween-festen:

Söta spöken av maräng

Söta spöken av maräng

Halloweentårta med choklad

Halloweentårta

Monstercupcakes

Monstercupcakes

Pumpapaj med fetaost

Pumpapaj med fetaost

 

NUVARANDE Halloweenpaj med pumpa
NÄSTA Minipizzor med brie, äpple & rosmarin