En skrämmande god variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil’s food chocolate cake.
Recept: Halloweentårta
INGREDIENSER
12–14 bitar
Tårtbotten
- 200 g smör, rumsvarmt
- 3 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl ljus sirap
- 4 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
- 150 g mörk choklad
Chokladkräm
- 200 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk smör
Topping & garnering
- 150 g mörk choklad
- 25 g smör
- strössel & kristyr
HALLOWEENTÅRTA – GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
- Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
- Fördela smeten i en smord och bröad bakform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna.
- Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
- Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
- Topping: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Garnera kakan med strössel och kristyr.