En läcker glutenfri marängrulle fylld med hallon och persikor.

En läcker glutenfri marängrulle fylld med hallon och persikor.

Ca 10 bitar

6 äggvitor
4 dl strösocker
150 g hasselnötter
3 msk marsánpulver
3 msk potatismjöl
mandelspån

Fyllning
5 dl vispgrädde
hallon, färska
persikor i sockerlag, skurna i mindre bitar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner lite strösocker i taget och vispa till en glansig maräng.

2. Mal nötterna och blanda dem med marsanpulver och potatismjöl. Vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängen med en slickepott.

3. Spritsa ut smeten i långa ränder på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt. Strö lite mandelspån över smeten.

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 min.

5. Strö strösocker på ett bakplåtspapper. Vänd sedan plåten upp och ner så att kakan hamnar på det sockrade papperet. Lossa direkt det översta bakplåtspappret från kakan. Låt den svalna.

6. Vispa grädden, bred den på kakan och lägg på frukten. Rulla ihop till en stor fin rulle.