Lättbakad och urgod hasselnötskaka med päron och mörk choklad

Läcker hasselnötskaka med mumsig fyllning av päron och mörk choklad

8–10 bitar

100 g hasselnötter eller
hasselnötsmjöl
75 g mörk choklad, 55–70 procent
75 g smör
3 ägg, delade i vitor & gulor
1 dl strösocker
2 päron, delade i bitar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Om du använder hela hasselnötskärnor: Mixa dem till mjöl i en matberedare eller mal dem i en mandelkvarn.
2. Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad. Låt det svalna.
3. Vispa äggulor och strösocker luftigt. Blanda ner äggsmeten i chokladen. Vänd ner hasselnötsmjölet i smeten.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten i två omgångar.
5. Fördela smeten i en smord springform, 24 cm i dia-meter, med bakplåtspapper
i botten.
6. Lägg päronbitarna överst i formen.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna helt i formen. Sikta gärna över lite florsocker vid servering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!