Saftig hasselnötskaka med Nutella och karamelliserade nötter.

Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

Recept: Hasselnötskaka med Nutella

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 dl hasselnötsmjöl
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl Nutella

Karamelliserade nötter

  • 1 ½ dl nötter, t ex hassel-, cashew- och valnötter
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk strösocker

Garnering

  • ca 2 dl färska bär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter, med smör och mjöla den med hasselnötsmjöl.
  2. Vispa strösocker och ägg fluffigt. Vänd ner hasselnötsmjölet och smöret och rör ner det i smeten. Blanda i maizena.
  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna.
  4. Värm Nutellan försiktigt i mikron. Bred Nutellan över kakan när den har svalnat.
  5. Karamelliserade nötter: Lägg nötterna i en varm stekpanna och häll på oljan. Strö över salt och strösocker. Rör runt tills sockret smält och vänd upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper och peta isär dem med en gaffel. Låt nötterna svalna och strö dem över kakan. Garnera kakan med färska bär.

Gör din egen Nutella:

NUVARANDE Hasselnötskaka med Nutella & karamelliserade nötter
NÄSTA Kantarellpaj med brie