En glutenfri godsak som blir godare om den får stå till sig någon dag.

Tårtan blir bara godare när den fått stå till sig någon dag i kylskåpet.

Ca 10 bitar

200 g hasselnötter
3 dl strösocker
6 äggvitor

Chokladkräm
3 dl vispgrädde
6 äggulor
½ dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
100 g smör
1 msk vaniljsocker

Garnering
2 msk kakao
1 ask physalis

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna fint.

2. Vispa socker och äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner nötterna.

3. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Bred ut smeten i två cirklar, ca 24 cm i diameter – en på varje plåt. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 20 min.
Låt dem kallna.

4. Chokladkräm: Blanda grädde, äggulor och socker i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen.

5. Tillsätt hackad choklad och smör, rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret.

6. När krämen har kallnat vispar du den med elvisp tills det blir en jämn och fin massa.

7. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra på kakao och garnera med physalis.