Frasiga havrekakor med havregryn och riven kokos. Garnera dem med smält choklad och kokos.

Recept: Havre- och kokoskakor

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl farinsocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl havregryn
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¾ dl riven kokos
  • 2 ½ dl vetemjöl

Garnering

  • ca 4 bitar mörk choklad, smält
  • riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.Blanda smör, farinsocker, strösocker, ägg, havregryn, bikarbonat och kokos i en bunke. Rör om ordentligt.
  2. Blanda ner mjölet till en något kladdig deg.
  3. Rulla ca 30 bollar av degen och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem kallna och stelna på plåten.
  5. Ringla smält choklad över kakorna och strö över lite kokos. Låt chokladen stelna.
Havre- och kokoskakor

Småkakor med havregryn och kokos.