Spröda och fantastiskt goda havreflarn fyllda med en smörkräm på torkade plommon.

Recept: Havreflarn med plommon

INGREDIENSER

Ca 15 st dubbla
Havreflarn

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Smörkräm

  • ca 15 plommon, torkade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Havreflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stor kastrull och blanda ner övriga ingredienser.
  2. Klicka ut ca 30 drygt teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Ca 9 klickar på varje plåt brukar bli lagom eftersom de flyter ut en hel del.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 5–7 min. Låt havreflarnen kallna på ett galler.
  4. Blanda samman ingredienserna till smörkrämen, använd gärna en mixerstav. Bred smörkräm på undersidan på hälften av flarnen och lägg ihop det med ett ”rent” havreflarn till dubbla kakor.
  5. Frys gärna in de dubbla kakorna omgående, annars mjuknar flarnen. Ta fram dem ur frysen precis innan det är dags att fika.
Havreflarn med färska plommon

Har du trädgården full av plommon? Torka dem och baka sedan dessa smarriga havreflarn.

Fler recept med plommon:

Kardemummakaka med plommon

Kardemummakaka med plommon

Plommonkaka med marängtäcke

Plommonkaka med marängtäcke

Plommonmuffins med crumble

Plommonmuffins med crumble

Plommonpaj med mandelmassa

Plommonpaj med mandelmassa

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!