Hasselnötskrämen kan ätas som den är eller användas som smaksättare i kakor och tårtor.

Recept: Hemgjord hasselnötskräm

INGREDIENSER

Ca 350 g

  • 200 g hasselnötter
  • 100 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk havssalt
  • 20 g smör
  • 350 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna tills de fått färg. Låt dem svalna och gnugga dem lite i en kökshandduk så att det mesta av skalet försvinner.
  2. Mixa strösocker, vaniljsocker, havssalt och nötter i en matberedare. Massan kommer att bli varm och lite oljig när den börjar bli klar, det kan ta några minuter. Rör om i massan lite då och då så att allt blandas väl i mixern.
  3. Smält smör och choklad tillsammans i mikron eller i en skål över vattenbad.
  4. Vänd ner choklad- och smörblandningen i nötmassan och rör till en jämn kräm. Förvara krämen i en glasburk.

Tips! Nutellan blir hård om den ställs i kylskåpet och bör tas fram i god tid innan den ska ätas.

hemgjord nutella i glasburk

Foto: HANNA BJÖRKSTEDT

Hemgjort smakar bäst. Det är inte alls svårt att göra sin egen hasselnötskräm i stället för att köpa färdig Nutella.

NUVARANDE Hemgjord hasselnötskräm
NÄSTA Bananbröd med kardemumma