En hemlagad variant av Toffifee som är enkel att göra och supergod att äta.

Recept: Hemgjord Toffifee

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • ca 30 hasselnötter

Garnering

  • 100 g nougat
  • 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov (se faktarutan). Rör helst inte om under kokningen.
  2. Under kokningen: Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dem. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.
  3. Häll kolasmeten i små aluminiumformar. Lägg i en nöt i varje. Ställ formarna kallt en stund.
  4. Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå varje kola. Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick smält, choklad på toppen.
En hemlagad variant av Toffifee

Kolan består av en kolabotten med en hasselnöt i och ett överdrag av nougat. En klick mörk choklad pryder toppen.

Här hittar du en annan supersmarrig kola: Chokladdoppad vaniljkola