Ingefära är en fantastisk krydda även i bröd.

Ett snabbakat matbröd med smak av ingefära.

1 bröd 

5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 dl dinkelsikt
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
½ dl linfrö
½ dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 msk finriven färsk ingefära eller ½ msk mald ingefära
¾ tsk salt 

Garnering
havregryn 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, ca 1 ½ liter, och bröa den med lite grahamsmjöl.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till en lös deg. Fördela degen jämnt i formen och strö havregryn på toppen.

3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Lägg ett bakplåtspapper över brödet om det ser ut att bli bränt. Låt brödet vila i formen innan du stjälper upp det och låter det kallna under en bakduk.