Dubbla ingefärskakor med krämig mascarponefyllning.

Dubbla kakor med krämig fyllning gjord på mascarpone, syltad ingefära och vanilj.

Recept: Ingefärskyssar

INGREDIENSER

Ca 40 st dubbla

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 3 tsk mald ingefära

Fyllning

  • 250 g mascarpone
  • 50 g syltad ingefära, finhackad
  • 1 msk lag från syltad ingefära
  • ½ dl råsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  2. Tillsätt florsockret, lite i taget, och blanda väl. Vispa i ägget.
  3. Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl och ingefära. Rör ner det i smörblandningen och blanda väl.
  4. Rulla ca 80 st bollar, ca 3 cm i diameter, av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna på mitten med gaffel.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem kallna helt på ett galler.
  6. Fyllning: Blanda alla ingredienserna i en skål. Lägg en klick av fyllningen mellan två kakor.