Ett saftigt och matigt italienskt tortanobröd som fylls med diverse läckerheter efter egen smak.

Ett saftigt och matigt italienskt tortanobröd som kan fyllas med diverse läckerheter efter egen smak. Perfekt på buffébordet!

10–12 bitar

25 g jäst
4 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
5–6 dl vetemjöl

Fyllning
200 g rökt skinka i skivor
ca 75 g marinerade, soltorkade tomater
oregano, torkad & färsk
200 g mozzarella

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt olja, honung, salt, durumvetemjöl och därefter vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel på ett mjölat bakbord. Lägg på skinkskivorna, soltorkade tomater, torkad och färsk oregano samt smula över mozzarellan.

4. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Forma rullen till en krans och fäst ihop ändarna snyggt och noga.

5. Låt brödet jäsa under bakduk på en plåt med bakplåts-papper i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader. Grädda brödet i 20–28 min. Låt det svalna på galler.