Frasiga jordgubbsflarn med vaniljkräm blir snabbt en favorit.

Jordgubbsflarn med vaniljkräm är snabba och enkla bakverk med färdig smördeg. Jordgubbarna, det frasiga flarnet och den söta vaniljkrämen blir snabbt en favorit.

6 st

Vaniljkräm
3 dl mjölk, 3 procent
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
½ vaniljstång
1 dl vispgrädde

Flarn
smördegsplattor lagom till 6 portionsbitar + 1 bit smördeg att göra stavar av.
1 äggula

Fyllning
ca 1 liter rensade jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Vaniljkräm: Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en liten kastrull.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen. Sjud krämen tills den tjocknar – den får inte koka! Låt svalna och ta upp vaniljstången.

3. Vispa grädden. Vänd ner den i vaniljkrämen.

4. Flarn: Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegsplattor i portionsbitar, ca 10 x 5 cm, och skär centimetertjocka stavar av en annan bit. Pensla bitarna med äggula och lägg stavarna runt om portionsbitarna.

5. Grädda smördegen mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna något. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna. Toppa med jordgubbarna, som rensats och delats i skivor eller kvartar.