Kakan kan varieras med sommarens alla bär. Den är lika god med till exempel hallon eller krusbär.

Kakan kan varieras med sommarens alla bär. Den är lika god med till exempel hallon eller krusbär.

16–20 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
175 g smör, smält
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl filmjölk

Fyllning
2–3 dl jordgubbar
2 msk strösocker

Garnering
mandelspån, rostade

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och filmjölk. Blanda inte för länge för då blir glutentrådarna för starka och kakan seg.

3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20 x 30 cm.

4. Skär jordgubbarna i bitar och strö över socker. Tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över rostade mandelspån.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!