Somriga och goda jordgubbsmuffins med vit chokladfrosting.

Somriga jordgubbsmuffins med vit chokladtopping.

Ca 16 st

200 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 citron, 
rivet skal
3 dl jordgubbar

Topping
50 g vit choklad
50 g smör, rumsvarmt
100 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl florsocker

Garnering
färska jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget.

2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten. Rör försiktigt ner grädden och citronskalet.

3. Vänd försiktigt ner de sköljda, snoppade och halverade jordgubbarna i smeten.

4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till ⅔ med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem svalna.

5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna till rumstemperatur. Vispa ihop smöret och färskosten till en slät smet. Blanda ner den smälta chokladen. Vispa ner florsockret, lite i taget.

6. Bred på topping på varje muffins med en spatel. Dekorera med färska jordgubbar.