Jordgubbsrutor med vit choklad som räcker till många.

Somriga och lättbakade rutor som bakas i långpanna. De smakar gott av jordgubbar och vit choklad.

Ca 24 bitar

5 dl jordgubbar
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 ½ dl mjölk, 3 procent
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad, riven

GÖR SÅ HÄR

1. Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret och häll i mjölken.  Rör ner blandningen i äggsmeten.

4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vänd ner blandningen i smeten.

5. Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25–30 min.

7. Ta ut kakan och strö över chokladen. Grädda sedan i ytterligare 5 min.