Knaprigt jordnötsbräck passar utmärkt till glöggfesten. Bjud in dina vänner till den mysigaste glöggfesten och servera detta härliga tilltugg av både sött och salt.

Recept: Jordnötsbräck

INGREDIENSER

Ca 1 plåt

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 150 g jordnötter, salta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka smör, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull till 145 grader, det tar ca 10 min.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötterna. Koka massan i ytterligare 3–5 min tills den når 145 grader igen.
  3. Häll genast upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Bryt bräcken i lagom stora bitar.
Knaprigt jordnötsbräck

Knaprigt jordnötsbräck på en skärbräda från Soop och i en ask i glas och mässing från Pipol’s Bazaar.

NUVARANDE Jordnötsbräck
NÄSTA Rulltårta med banan, kolasås & choklad