Saftiga frukostfrallor som blir extra smakrika tack vare kalljäsningen.

Saftiga frukostfrallor som blir extra smakrika genom kalljäsning.

12 st

25 g jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 ägg, uppvispat
ca ½ dl valfria frön, t ex vallmofrön, linfrön och solrosfrön

Gör så här
1. På kvällen: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg, ca 20 min i maskin. Lägg degen i en bunke och täck den med plastfolie. Jäs degen i rumstemperatur i 30 min, sätt sedan in bunken i kylskåpet och jäs degen över natten i 8–10 tim.

2. På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda frallorna mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!