Låt degen jäsa under natten och grädda till läckra morotstrekanter med müsli på morgonen.

Förbered degen på kvällen, låt jäsa den under natten och grädda till läckra frukostbröd med müsli på morgonen.

14 bitar

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
½ dl vetekli
1 dl grovt rågmjöl
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 dl müsli, valfri sort
125 g morötter, rivna
ca 9 dl vetemjöl

Gör så här
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner vetekli och rågmjöl. Låt blandningen stå i ca 5 min.

2. Tillsätt olja, salt, müsli, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Tryck ut degen i en lång­panna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.

4. Skär degen på mitten med en degskrapa. Dela varje sida i sju trekantiga bitar. Nagga degen med en gaffel. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i kylen över natten.

5. På morgonen: Ta ut bröd­et ur kylen och låt det stå i rumsvärme samtidigt som du sätter ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–22 min. Låt det svalna i formen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!